Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z bakłażana"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2960
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154595
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 389
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2960
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154595
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 389
Składniki
Bakłażan umyj, pokrój wzdłuż w cienkie plasterki. Ułóż je na ręczniku kuchennym, oprósz solą. Odstaw na 15 minut. Gdy plastry puszczą sok, przełóż je na blachę do pieczenia. Obok połóż pół papryki. Warzywa skrop oliwą. Piecz ok. 15 min w 180 st.
Paprykę włóż do woreczka, zawiąż, wystudź, a potem obierz. Miąższ drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz z serkiem i paprykowym miąższem. Dopraw solą oraz pieprzem. Farszem smaruj plasterki bakłażanów, zwijaj roladki.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety