Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z cukinii zapiekane z boczkiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9220
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9220
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż i podzielić na trzy części. Obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z oliwą, przyprawami i suszonymi ziołami. Marynatą posmarować kawałki cukinii. Fetę pokroić w plastry, zanurzyć w marynacie.
Osączone plastry sera włożyć między kawałki cuknii, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami.
Cukiniowe roladki rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym 1 łyżką oliwy, zapiekać co najmniej kwadrans w piekarniku nagrzanym do 200°C. Gotowe danie przybrać świeżymi ziołami.
Roladki najlepiej będą smakowały podane na gorąco z ostrymi sosami lub czosnkowym sosem jogurtowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium