Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolmopsy słodko-kwaśne"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4518
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 528
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1158
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4518
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 528
Składniki
8 porcji • moczenie: przynajmniej 4 godziny • : 30 min • marynowanie: minimum 4 dni • 237 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, odstaw na 4 godziny. Następnie odsącz i osusz ręcznikiem papierowym.
Wodę połącz z octem, dodaj pozostałe zalewy. Zagotuj i ostudź.
Obierz i pokrój warzywa: marchewki w słupki, cebule w piórka. Korniszony pokrój w cienkie podłużne cząstki.
Rozłóż filety na desce skórą do dołu i ułóż na nich (na jednym końcu) pokrojone warzywa. Zawiń dość ciasno śledzie i zepnij wykałaczkami (na wylot).
Ułóż rolmopsy ciasno w słoiku. Zalej je zimną zalewą (powinna je dokładnie pokryć). Wstaw do lodówki na 4 dni.Źródło: Olivia