Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolmopsy słodko-kwaśne"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 89
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 89
Składniki
8 porcji • moczenie: przynajmniej 4 godziny • : 30 min • marynowanie: minimum 4 dni • 237 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, odstaw na 4 godziny. Następnie odsącz i osusz ręcznikiem papierowym.
Wodę połącz z octem, dodaj pozostałe zalewy. Zagotuj i ostudź.
Obierz i pokrój warzywa: marchewki w słupki, cebule w piórka. Korniszony pokrój w cienkie podłużne cząstki.
Rozłóż filety na desce skórą do dołu i ułóż na nich (na jednym końcu) pokrojone warzywa. Zawiń dość ciasno śledzie i zepnij wykałaczkami (na wylot).
Ułóż rolmopsy ciasno w słoiku. Zalej je zimną zalewą (powinna je dokładnie pokryć). Wstaw do lodówki na 4 dni.Źródło: Olivia