Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Romantyczny deser"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 742
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 166
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31368
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 437
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 742
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 166
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31368
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 437
Składniki
Jabłka umyj, wytrzyj. Odkrój górę (czapkę) i wydrąż po bokach ozdobny wzorek. Wnętrze potnij na małe kawałki
Winogrona pokrój na mniejsze części, usuń pestki. Orzechy włoskie pokrusz, płatki migdałowe rozgnieć w moździerzu. połącz. Posyp odrobiną cynamonu i zmielonym kardamonem.
Całość polej likierem orzechowym i wymieszaj. Umieść sałatkę w wydrążonych jabłkach.
Białko jajka ubij na gęstą pianę (sprawdź, czy jest gotowa, odwracając naczynie). Wymieszaj ją na gładką masę z cukrem pudrem.
Gotowym lukrem zrób napis na jabłkach.
Czas: 20min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV