Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rosyjski sernik skubany; a skubany, ponieważ wierzchnia warstwę ciasta „skubie” się palcami tworząc kruszonkę
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1352
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25346
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1352
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25346
Składniki
Składniki na spod ciasta włożyć do dużej miski, szybko zagnieść. Uformować kule, owinąć ja folia spożywczą i włożyć na 30 min. do lodówki.
W międzyczasie jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Do misy włożyć ser, dodać budyń w proszku, 4 żółtka, cukier i skórkę cytrynowa, zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywno. Ubita piane dodać do masy, delikatnie wmieszać. Pozostałe żółtko wymieszać w kubeczku ze śmietaną kremówką, odstawić na bok.
Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Schłodzone ciasto wyjąc z lodówki, podzielić je na 3 równe części. Dwiema z nich wylepić wysmarowana masłem formę. Na przygotowany spod wylać masę serowa, wyrównać powierzchnie. Wierzch ciasta posypać kruszonka z pozostałego ciasta (skubiąc palcami odrywać małe kawałki i posypywać nimi ciasto)
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 min. Po tym czasie posmarować ciasto za pomocą pędzelka mieszanka śmietany i jajka. Piec kolejne 20-30 min. Upieczone ciasto zostawić na 30 min. w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku.