Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reprezentacyjna , elegancka i smaczna.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4368
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1288
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4368
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1288
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Dodać jajka, miksować i po trochu dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z ajerkoniakiem.Miksować na dużych obrotach.
Czekoladę pokruszyć i wsypać do ciasta. Łyżką wymieszać z ciastem.
Formę do babki /u mnie forma w kształcie róży/ natłuścić i posypać mąką. Wlać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok.50 minut. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO! P.s Po wyjęciu z piekarnika , babkę zostawić w formie na pół godziny.