Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reprezentacyjna , elegancka i smaczna.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Dodać jajka, miksować i po trochu dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z ajerkoniakiem.Miksować na dużych obrotach.
Czekoladę pokruszyć i wsypać do ciasta. Łyżką wymieszać z ciastem.
Formę do babki /u mnie forma w kształcie róży/ natłuścić i posypać mąką. Wlać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok.50 minut. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO! P.s Po wyjęciu z piekarnika , babkę zostawić w formie na pół godziny.