Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reprezentacyjna , elegancka i smaczna.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 223
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 262
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1026
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 223
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 262
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1026
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Dodać jajka, miksować i po trochu dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z ajerkoniakiem.Miksować na dużych obrotach.
Czekoladę pokruszyć i wsypać do ciasta. Łyżką wymieszać z ciastem.
Formę do babki /u mnie forma w kształcie róży/ natłuścić i posypać mąką. Wlać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok.50 minut. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO! P.s Po wyjęciu z piekarnika , babkę zostawić w formie na pół godziny.