Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe,do popołudniowej kawy lub herbaty.Można zrobić również z innymi owocami np brzoskwiniami,morelami,jabłkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16847
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 842
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23884
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16847
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 842
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23884
Składniki
Śliwki umyć,rozpołowić i usunąć pestki.Do miski wsypać przesianą mąkę,drożdże,sól i cukier.Wszystko wymieszać,dodać ciepłe mleko,masło i zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto odstawić na ok 30 min by wyrosło,następnie zagnieść ponownie,rozwałkować na ok 1/2 cm grubości i wykroić kwadraty (u mnie ok 10x10).
Na środku każdego kwadratu ułożyć 3-4 połówki śliwek,zawinąć dokładnie przyciskając górny narożnik ciasta i odstawić na 30 min na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Po tym czasie każde ciastko posmarować wodą,włożyć do piekarnika do 200 st i piec 20-30 min.