Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piankowe serca. W smaku przypominają ptasie mleczko. Wycięte foremką do ciasteczek.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Składniki
Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie zimna zacznij ubijać zimną śmietankę na puch, pod koniec dodaj śnietanfix. Następnie cienką stróżką wlewaj galaretkę ciągle miksując (małe obroty, gdyż chlapie). Całość przelej do kwadratowego naczynia(najlepiej silikonowa, inną należy wyłożyć folią spożywczą. Warstwa masy powinna mieć przynajmniej 1 -2 cm wysokości. Włóż do lodówki. Po ok. 2 godzinach wierzchnią warstwę posyp cukrem pudrem, wyjmij odwracając całość na deskę i delikatnie odklej folię. Uważaj rób to bardzo wolno, bo folia może ciężko schodzić. Wycinaj serca i posyp pownie cukrem pudrem. Podawaj na talerzyku z owocami.