Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piankowe serca. W smaku przypominają ptasie mleczko. Wycięte foremką do ciasteczek.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 588
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4329
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 588
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4329
Składniki
Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie zimna zacznij ubijać zimną śmietankę na puch, pod koniec dodaj śnietanfix. Następnie cienką stróżką wlewaj galaretkę ciągle miksując (małe obroty, gdyż chlapie). Całość przelej do kwadratowego naczynia(najlepiej silikonowa, inną należy wyłożyć folią spożywczą. Warstwa masy powinna mieć przynajmniej 1 -2 cm wysokości. Włóż do lodówki. Po ok. 2 godzinach wierzchnią warstwę posyp cukrem pudrem, wyjmij odwracając całość na deskę i delikatnie odklej folię. Uważaj rób to bardzo wolno, bo folia może ciężko schodzić. Wycinaj serca i posyp pownie cukrem pudrem. Podawaj na talerzyku z owocami.