Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piankowe serca. W smaku przypominają ptasie mleczko. Wycięte foremką do ciasteczek.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie zimna zacznij ubijać zimną śmietankę na puch, pod koniec dodaj śnietanfix. Następnie cienką stróżką wlewaj galaretkę ciągle miksując (małe obroty, gdyż chlapie). Całość przelej do kwadratowego naczynia(najlepiej silikonowa, inną należy wyłożyć folią spożywczą. Warstwa masy powinna mieć przynajmniej 1 -2 cm wysokości. Włóż do lodówki. Po ok. 2 godzinach wierzchnią warstwę posyp cukrem pudrem, wyjmij odwracając całość na deskę i delikatnie odklej folię. Uważaj rób to bardzo wolno, bo folia może ciężko schodzić. Wycinaj serca i posyp pownie cukrem pudrem. Podawaj na talerzyku z owocami.