Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody
Żółtka, sól, mąkę i śmietanę zagnieć. Pod koniec wyrabiania dodaj wódkę. Ciasto wybij wałkiem, żeby po usmażeniu faworki były chrupiące.
Ciasto podziel na kawałki. Cienko rozwałkuj na oprószonym mąką blacie. Szklanką wykrój koła.
Po cztery koła ułóż na sobie, zwiń w rulonik. Przekrój na pół. Dół różyczek zlep, formując podstawę, płatki wywiń. Usmaż na oleju. Posyp cukrem pudrem. Udekoruj dżemem.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie