Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki nadziewane dynią i szynką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Włóż do brytfanny pokrojoną w kostkę dynię, posiekany czosnek, szałwię. Całość podlej 1 i 1/2 łyżki oliwy i piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż dynia będzie miękka. Wyjmij dynię z piekarnika, dodaj serek, szynkę, posiekaną rukolę, dopraw pieprzem. Wymieszaj całość i zostaw do ostygnięcia.
Zagotuj w garnku wodę z 1/2 łyżki oliwy. Do gotującej wody wkładaj pojedynczo płaty lazanie na 2 minuty. Wyjmuj i odkładaj na papierze do pieczenia.
Smaruj każdy płat ugotowanych lazanie dyniową masą i zwiń w rulonik. Umieść w brytfannie. Muśnij masłem i posyp startym żółtym serem. Piecz całość przez 30 minut w 180 st. C.Źródło: Olivia