Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym"
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
60 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Na 20 porcji
Z mąki, cukru wanilinowego, masła i śmietany zagniatam ciasto. Owijam je folią i chłodzę przez noc w lodówce.
Ciasto wałkuję, kroję na paski o szer. ok. 2 cm (gr. 3-4 mm). Owijam nimi foremki do rurek, smaruję białkiem i obtaczam w cukrze.
Piekę w temp. 190o 25 min, zdejmuję foremki.
Miksuję żółtka, budyń i obie mąki w szklance mleka. Resztę mleka gotuję z cukrami, łączę oba, zagotowuję. Budyń studzę. Masło ucieram, dodaję budyń, ucieram. Napełniam kremem rurki.Źródło: Kobieta i życie