Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 592
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 592
Składniki
60 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Na 20 porcji
Z mąki, cukru wanilinowego, masła i śmietany zagniatam ciasto. Owijam je folią i chłodzę przez noc w lodówce.
Ciasto wałkuję, kroję na paski o szer. ok. 2 cm (gr. 3-4 mm). Owijam nimi foremki do rurek, smaruję białkiem i obtaczam w cukrze.
Piekę w temp. 190o 25 min, zdejmuję foremki.
Miksuję żółtka, budyń i obie mąki w szklance mleka. Resztę mleka gotuję z cukrami, łączę oba, zagotowuję. Budyń studzę. Masło ucieram, dodaję budyń, ucieram. Napełniam kremem rurki.Źródło: Kobieta i życie