Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do popołudniowej kawy, chrupiące rurki z kremem. Idealne na osłodę jesiennych popołudni.
Rurki z kremem budyniowym. Są kruche i bardzo smaczne. Proporcje składników w...
Odsłon: 6584
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 89
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy...
Odsłon: 327
Stek z antrykotu to danie, które króluje na specjalne okazje, ale nie tylko....
Odsłon: 2337
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 279
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 89
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy...
Odsłon: 327
Stek z antrykotu to danie, które króluje na specjalne okazje, ale nie tylko....
Odsłon: 2337
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 279
Składniki
Wykonanie kremu: Do 0,8 l. zimnego mleka wsypujemy 2 opakowania kremu do karpatki i miksujemy około 3-4 minuty.Gotowym kremem za pomocą worka cukierniczego i metalowej szprycy napełniamy rurki. Wykonanie rurek: Mąkę przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy szczyptę soli i cukier waniliowy (1 opakowanie). Do przesianej mąki wkładamy miękką kostkę masła. Tłuczkiem do ziemniaków gnieciemy mąką z masłem tak żeby powstała taka masa przypominająca kruszonkę. Dalej będziemy ciasto wyrabiać ręcznie. Ugniatamy ciasto wlewając stopniowo śmietanę. Musimy uważać żeby nie wlać za dużo śmietany. Cały czas ugniatając ciasto obserwujemy jego elastyczność i jeżeli jest dobrze wyrobione robimy taki jeden kawałek, zawijamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. W następnym dniu rozwałkowujemy ciasto na cienki placek, kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Foremki smarujemy margaryną,posypujemy tartą bułką i nawijamy na nie paski ciasta. Nawinięte ciasto na foremki (rurki) obtaczamy w cukrze. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 15-20 minut do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy na kratce. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego i metalowej końcówki. Smacznego !!!
Przepisy Desery
Desery
Małpeczka
Desery
Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami
Desery
Serniczek na zimno
Desery
Jogurtowiec z truskawkami
Małpeczka
Kruchy spód, kokosowa masa, czekolada i banany – ciasto małpeczka jest proste...
Odsłon: 1446
Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony...
Odsłon: 234