Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki zrobione z ciasta francuskiego, nadziane kremem mascarpone. Polecam do porannej lub popołudniowej kawy.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 472
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 97
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 167
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 472
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 97
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 167
Składniki
Przygotowanie kremu: Schłodzona śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.
Dodajemy serek mascarpone oraz kilka kropli esencji waniliowej.
Przez chwilę mikserem mieszamy na wolnych obrotach do połączenia się serka z ubitą śmietaną.
Wykonanie rurek: Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 20 równych pasków. Paski ciasta nawijamy na foremki.
Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek.
Upieczone rurki delikatnie zdejmujemy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką, ja jako końcówki użyłam foremki od rurek.
Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.
Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Smacznego!!!