Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki zrobione z ciasta francuskiego, nadziane kremem mascarpone. Polecam do porannej lub popołudniowej kawy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15027
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4785
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45004
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 677
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 785
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15027
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4785
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45004
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 677
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 785
Składniki
Przygotowanie kremu: Schłodzona śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.
Dodajemy serek mascarpone oraz kilka kropli esencji waniliowej.
Przez chwilę mikserem mieszamy na wolnych obrotach do połączenia się serka z ubitą śmietaną.
Wykonanie rurek: Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 20 równych pasków. Paski ciasta nawijamy na foremki.
Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek.
Upieczone rurki delikatnie zdejmujemy z foremek i studzimy.
Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką, ja jako końcówki użyłam foremki od rurek.
Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.
Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Smacznego!!!