Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybna terrina"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32562
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 922
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 330
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32562
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 922
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 330
Składniki
Filety rozmroź, umyj i osusz. Surowego dorsza zmiksuj razem z 2 jajkami, 1 białkiem oraz połową kremówki. Resztę jajek, białek oraz kremówki połącz z łososiem i również zmiksuj.
Opłucz i osusz liście szpinaku. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć szpinak, duś 5 minut, mieszając. Ostudź, lekko posiekaj. Połącz z połową masy z dorsza oraz posiekaną zieleniną.
Wszystkie trzy masy dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przygotuj podłużną formę (tzw. keksówkę). Wyłóż ją folią aluminiową tak, by końce zwisały poza brzegi. Folię posmaruj resztą masła.
Włóż masę z łososia, masę z dorsza ze szpinakiem, a na koniec masę z samego dorsza. Przykryj końcami folii. Formę ustaw w naczyniu z wodą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz w kąpieli wodnej 45 min. Ostudź, wstaw na 3 godziny do lodówki.
czas ok. 80 min; porcja – 210 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety