Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z budyniem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 580
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 920
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 580
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 920
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 243
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki. Podlej niewielką ilością wody i upraż. Dodaj miodu do smaku oraz szczyptę cynamonu.
Herbatniki zmiksuj. Ryż oraz budyń przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Do pucharków rozkładaj warstwami: trochę herbatników, ryżu, zimnych jabłek, budyniu. Wstaw do lodówki, aby deser zastygł.
Przed podaniem udekoruj kawałkami herbatników, serduszkami, kuleczkami, jabłkami.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Takie jest życie