Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega ochoty w pracy mi narobili na ryż z jabłkami. Co jak co, ale deserów z jabłkami to ja nie odmawiam. Szczególnie jak jest dobrze "zaprawiony" cynamonem. Tam w składnikach dwie łyżki tej aromatycznej przyprawy, to minimum. Tym razem nieco odpicowałem to oldskulowe danie-podwieczorek. Muszę przyznać, że wyszło NIEZIEMSKO! Na wielkim wypasie! Polecam Arek Gie
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19298
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232162
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19298
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232162
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, do miękkości. Odcedzamy i studzimy. 300 ml mleka, zagotowujemy z łyżką cukru i pokrojoną w kostkę margaryną. Dodajemy rozrobiony w pozostałym mleku budyń, zagotowujemy. Studzimy i mieszamy z ryżem. Przekładamy do naczynia i chłodzimy. Na blaszce (20x20) układamy herbatniki. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i prażymy przez 15-20 minut, cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy galaretki, dokładnie mieszamy z jabłkami. Całość wykładamy na herbatniki. Chłodzimy w lodówce. Podajemy ryż z porcją jabłek w galaretce.