Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryżowe placki z borówkami i jabłkiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
30 min • Porcja 150 kcal • Koszt 2,40 zł • Przepis na 3 porcje
Ryż gotuję i studzę. Potem łączę go w misce z resztą składników ciasta (oprócz owoców). Mąki dodaję tyle, aby ciasto dało się kłaść łyżką na patelnię. Mieszam do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodaję borówki i pokrojone w kostkę jabłko.
Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.
Bożena Badach z CisiaŹródło: Kobieta i życie