Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałata z indykiem i jajkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 77
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3322
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1162
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 77
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3322
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1162
Składniki
Umyj pomarańczę, przekrój ją na pół i wyciśnij sok.
Przygotuj sos, mieszając sok z pomarańczy z jogurtem, miodem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Umyj i osusz mięso. Pokrój je na paski o szerokości 2 centymetrów. Posól i popieprz.
Rozgrzej na patelni olej i połóż na niej mięso. Smaż po około 2 minuty z każdej strony.
Umyj i delikatnie osusz liście przeznaczone na sałatę. Porwij je na mniejsze kawałki.
Zagotuj wodę i włóż do wrzątku jaja. Gotuj je 5 minut, aby białko było ścięte, a żółtko nieco płynne.
Rozgrzej suchą patelnię i upraż na niej orzeszki, aż zrobią się złocistobrązowe.
Wymieszaj w misce liście i polej je sosem. Dokładnie wymieszaj.
Ułóż na sałacie mięso i przekrojone na pół jaja, posyp orzeszkami. Smacznego!
Czas: ok. 30 minut Poziom: Łatwy porcje: 4 ilość kalorii: 300 kcal/ porcjaŹródło: Tele Tydzień