Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka berlińska z winogronami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Ziemniaki obierz, zalej wodą, gotuj 25 minut. Cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z bulionem, octem, musztardą i olejem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Zalewę doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień, gotuj 3 minuty.
Ziemniaki odcedź, osącz, pokrój na połówki. Jeszcze ciepłe zalej przygotowaną marynatą. Odstaw na godzinę.
Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu, posiekaj. Winogrona oderwij od gałązek, pokrój na połówki. Natkę opłucz, oderwij listki, trochę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Ser pokrój w kostkę. Liście sałaty opłucz, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie rozdrobnione wymieszaj z zamarynowanymi ziemniakami. Sałatkę przypraw. Przed podaniem udekoruj ją odłożoną natką.
Równie dobra z żółtym serem i żurawiną. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 450 kcal. Ok. 2,20 zł za porcję.Źródło: Tina