Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka fasolowa z pomidorami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Fasolę z puszki przełóż na sitko. Opłucz pod bieżącą wodą i dobrze osącz. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę potnij na cienkie cząstki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż kapustę i ziemniaki. Warzywa zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj do miękkości.
Pomidory rozgnieć widelcem, razem z zalewą dodaj do składników w garnku. Zagotuj. Dołóż fasolę. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonym majerankiem. Gotuj jeszcze 4–6 minut. Gotową zupę fasolową podawaj np. z grzankami czosnkowymi albo chrupiącą bagietką.Źródło: Naj