Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka jesienna z warzywami"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 74
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 74
Składniki
Pomidory ponacinaj nożem. Zanurz na kilka minut we wrzątku, przelej zimną wodą. Zdejmij skórkę, małą łyżeczką wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Z kukurydzy usuń liście i włókna, namocz lub umyj w zimnej wodzie.
W garnku zagotuj wodę z dodatkiem cukru, włóż kolby kukurydzy, gotuj 10 minut. Ostudź, ostrym nożem ścinaj kukurydzę z kolby.
Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z pestek. Paprykę i ogórki pokrój w drobną kostkę. Fasolę dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Natkę pietruszki umyj, drobno posiekaj, oliwki przekrój na pół.
Do miski włóż wszystkie , dokładnie wymieszaj, na koniec całość skrop oliwą z oliwek, podawaj z pieczywem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień