Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka kalafiorowa z ciecierzycą i czerwoną cebulką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Umyj kalafior. Podziel na małe różyczki. Cebule obierz i pokrój w cienkie i grubsze pióra.
Kapustę posiekaj na drobne pióra, natkę pokrój, czosnek posiekaj. Ciecierzycę odsącz z zalewy i przelej zimną wodą.
Sok z pomarańczy, ocet, miód i 4 łyżki oliwy dokładnie wymieszaj. Dodaj odrobinę soli, pieprzu i kuminu.
Rozgrzej 3 łyżki oliwy na patelni i zrumień czosnek. Dodaj posiekaną kapustę i ciecierzycę. Dopraw do smaku. Podduś, aż kapusta zmięknie, ale uważaj, by nie straciła jędrności.
W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż różyczki kalafiora, posól. Przełóż do miski, wymieszaj z kapustą, ciecierzycą, cebulą i natką. Po wierzchu skrop sosem jogurtowym lub czosnkowym.Źródło: Olivia