Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Musztardę, sok z cytryny, sól i cukier miksuję, wlewając strumykiem oliwę, aż powstanie gęsty sos. Sery kroję w kosteczkę, różyczki brokułów gotuję na pół miękko, kurczaka kroję w plastry, obtaczam w panierce i smażę na oleju na złoto. W misie układam brokuły, oliwki, pokrojoną w kostkę paprykę, suszone pomidory, kostki serowe. Wokół rozkładam kurczaka. Posypuję grzankami i pestkami dyni uprażonymi na suchej patelni. Sos podaję oddzielnie.
Czas przygotowania: 30 minut, Cena porcji: około 1,80 złŹródło: Rewia