Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Składniki
Ananas obierz, wytnij twardy środek, miąższ pokrój w kosteczkę. Owoc granatu przekrój na pół, wybierz nasionka, przesyp je do miseczki. (: jeśli chcesz wybrać miąższ granatu i nie pobrudzić kuchni sokiem, przekrój owoc w poprzek. Połówki granatu trzymaj nad miseczką uderzaj dosyć mocno łyżką w wypukłą stronę. Nasionka powinny wypaść szybko i bez trudu.)
Nasionka granatu wymieszaj z kawałeczkami ananasa. Pistacje posiekaj. Limonkę polej wrzącą wodą. Wytrzyj do sucha, zetrzyj skórkę (tylko zieloną warstwę). Potem limonkę przekrój na pół i wyciśnij sok.
Jogurt utrzyj z miodem i solą. Trochę skórki z limonki zostaw do dekoracji, resztę wraz z sokiem dodaj do sosu. Dobrze wymieszaj.
Pistacje wymieszaj z owocami w miseczce. Sałatkę wyłóż na talerze. Polej sosem jogurtowym. Deser udekoruj odłożoną skórką z limonki.Źródło: Tina