Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka pasterska posypana owczym serem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Obydwa rodzaje fasoli przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i osącz. Cebule obierz, pokrój w cienkie plasterki. Skrop octem, odłóż na kilka minut. Sałatę opłucz, osusz, liście porwij na kawałki. Papryczkę chili oczyść z pestek, strączek jak najdrobniej posiekaj.
Zioła wymieszaj z chili, oliwą i cebulą. Połącz z resztą przygotowanych składników. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Odstaw na godzinę, aby smaki dobrze się przeniknęły. Przed podaniem sałatkę posyp pokruszonym serem owczym.
15 min (plus marynowanie). Porcja: 420 kcal.Źródło: Naj