Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śledziowo-wołowa"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Wołowinę opłucz. Mięso włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziarenka pieprzu oraz sól. Zalej 1 litrem wody. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij pianę. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem przez 2 godziny.
Włoszczyznę opłucz i pokrój na kawałki. Dodaj do mięsa w połowie czasu gotowania. Miękką wołowinę wyjmij z wywaru i odłóż do wystudzenia. Cebule grubo posiekaj. Buraczki osącz (zachowaj zalewę) i z korniszonami pokrój w kostkę. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i potnij na kawałeczki. Majonez wymieszaj z jogurtem oraz 4 łyżkami zalewy octowej z ogórków i 4 łyżkami zalewy z buraczków. Śledzie opłucz i razem z mięsem pokrój na kawałki, dodaj buraczki, korniszony i jabłka. Polej sosem majonezowym i wymieszaj. Sałatkę posyp grubo posiekanymi orzechami laskowymi i udekoruj koperkiem.
Czas przygotowania: 150 minut 470 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień