Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka w sosie chrzanowym"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Bazylię opłucz, listki posiekaj. Wymieszaj z 4 łyżkami oleju. Mozzarellę posiekaj na kawałki włóż do oleju. Mieszankę sałat opłucz starannie, osusz.
Marchewkę oczyść, pokrój w cienkie krążki. Szczaw opłucz, odetnij grube ogonki. Boczek pokrój w plasterki, zrumień na łyżce oleju. Liście sałaty wymieszaj z marchewką, mozzarellą, bazylią, listkami szczawiu oraz plastrami chrupiącego boczku.
Przygotuj sos do sałatki. Jogurt naturalny wymieszaj z mlekiem, chrzanem, 2 łyżkami octu winnego (białego), resztą oleju, solą oraz pieprzem do smaku. Przygotowaną sałatkę polej sosem tuż przed podaniem na stół, delikatnie wymieszaj.
czas ok. 20 min; porcja – 190 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety