Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka w sosie chrzanowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 94
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 94
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Bazylię opłucz, listki posiekaj. Wymieszaj z 4 łyżkami oleju. Mozzarellę posiekaj na kawałki włóż do oleju. Mieszankę sałat opłucz starannie, osusz.
Marchewkę oczyść, pokrój w cienkie krążki. Szczaw opłucz, odetnij grube ogonki. Boczek pokrój w plasterki, zrumień na łyżce oleju. Liście sałaty wymieszaj z marchewką, mozzarellą, bazylią, listkami szczawiu oraz plastrami chrupiącego boczku.
Przygotuj sos do sałatki. Jogurt naturalny wymieszaj z mlekiem, chrzanem, 2 łyżkami octu winnego (białego), resztą oleju, solą oraz pieprzem do smaku. Przygotowaną sałatkę polej sosem tuż przed podaniem na stół, delikatnie wymieszaj.
czas ok. 20 min; porcja – 190 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety