Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka wiejska z podsuszaną kiełbasą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 69
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 33
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, zalej wodą i gotuj 20 minut. Odcedź, osącz, przestudź i pokrój na cząstki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż ziemniaki, smaż 10 minut, aż ładnie się zrumienią. Przełóż do miski. Ocet wymieszaj z 4 łyżkami wody, polej tym ziemniaki. Posyp solą i pieprzem, przemieszaj. Dynię osącz, paprykę oczyść, cebulę obierz. Warzywa pokrój w kostkę. Kiełbasę potnij w plasterki.
Cytrynę polej wrzątkiem. Otrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj ze skórką oraz sokiem cytrynowym. Domieszaj majonez.
Zamarynowane ziemniaki wymieszaj z kiełbasą i pokrojonymi wcześniej warzywami. Polej sosem majonezowym, przemieszaj. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Posyp nią gotową sałatkę.
Sos z dodatkiem chili będzie pikantniejszy. ok. 55 min. 1 porcja zawiera ok. 470 kcal. Ok. 1,90 zł za porcję.Źródło: Tina