Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z bakłażanów"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Bakłażana pokroić na grube plastry, posolić go z obu stron i odstawić, aby puścił wodę (na ok. pół godziny). Po tym czasie osuszyć go i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać lekko oliwę, przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dorzucić bakłażana i całość smażyć mieszając.
Doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru, musztardą oraz sokiem z cytryny. Bakłażan podawać na plastrach pomidorów. Przed podaniem dekorować natką pietruszki.
Ten bakłażan doskonale smakuje również serwowany na zimno, polany sosem czosnkowo-jogurtowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium