Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z buraczkami w glazurze"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 716
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31344
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 716
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31344
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Składniki
Filet kurczaka płuczę, osuszam i kroję w kostkę. Dodaję oliwę, sól i pieprz dokładnie mieszam. Buraczki szoruję, łodyżki botwiny myję, kroję na małe kawałki.
Na patelni rozgrzewam ocet balsamiczny z cukrem, dodaję pokrojone buraczki i łodygi. Smażę, aż buraczki pokryją się glazurą.
Umyte i osuszone liście botwinki rozkładam na półmisku. Potem smażę mięso i układam na liściach botwinki. Na nich warstwę usmażonych buraczków. Całość posypuję słonecznikiem.
Świeże liście botwiny rwę też na kawałki i łączę z mieszanką różnych sałat, warzywami, serami. Paulina Jagocka z KielcŹródło: Kobieta i życie