Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z burakami, brzoskwiniami i orzechami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Buraki myjemy i przekładamy do szybkowara. Zalewamy wodą i gotujemy według czasu podanego w instrukcji. W międzyczasie kroimy obraną cebulę w półplastry, a także myjemy i osuszamy sałatę. Gdy buraki będą już gotowe i ostudzone, obieramy je ze skóry w rękawiczkach, a następnie kroimy w średniej grubości plastry.
Do słoiczka wlewamy oliwę, biały ocet winny, wino, pieprz i sól, zakręcamy wieczko i energicznie potrząsamy, żeby się połączyły w aksamitny sos.
Osączone z zalewy brzoskwinie kroimy w plastry podobnej grubości co buraki. Orzechy podprażamy na patelni bez tłuszczu i grubo siekamy. Na talerzach układamy sałatę, na niej plastry buraków, brzoskwiń oraz półplastry czerwonej cebuli. Polewamy sosem i obficie posypujemy orzechami.
Sałatkę podajemy z grzankami z wieloziarnistego pieczywa tostowego lub z czosnkową bagietką oraz lampką wytrawnego białego wina.Źródło: Rewia