Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z fasolką"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 248
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 248
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, strączki wrzuć do wrzącej posolonej wody. Gotuj około 10 minut. Dokładnie osącz. Marchewki obierz, umyj, potnij w drobne słupki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, pokrój w cienkie paski. Pomidory umyj, oczyść z pestek, miąższ pokrój w niewielką kostkę.
W woku albo na głębokiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć marchewkę. Smaż ją 2–3 minuty. Dodaj pokrojoną paprykę. Warzywa smaż, mieszając, jeszcze 2–3 minuty.
Do podsmażonych warzyw dołóż strączki fasolki, zielony groszek oraz pomidory. Smaż razem przez chwilę. Zdejmij z ognia. Sałatkę przypraw do smaku sosem sojowym oraz pieprzem. Zioła opłucz, osusz, poodrywaj listki. Dodaj je do sałatki razem z kiełkami. Dobrze wymieszaj.Źródło: Naj