Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z fetą i pomidorami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Sałatę, rukolę i pomidory umyj, osusz. Sałatę porwij na małe kawałki, pomidory przekrój na połówki, oliwki odsącz z zalewy, ser pokrój w kostkę. Przygotowane wsyp do salaterki, dodaj rukolę i wymieszaj sałatkę.
Oliwę, sok z cytryny, miód wlej do twista. Dodaj suszone lub świeże oregano, szczyptę soli i oraz pieprzu. Zamknij słoik i potrząsaj nim kilkakrotnie, aż powstanie gęsty sos. Polej sałatkę. Wstaw salaterkę do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień