Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z fetą, szpinakiem i awokado"
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1357
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1357
Składniki
Liście szpinaku przebierz, odetnij końcówki. Opłucz pod bieżącą wodą i starannie osusz. Awokado umyj, przekrój na pół, usuwając pestkę. Oddziel miąższ od skórki, pokrój w dużą kostkę. Skrop sokiem z połowy cytryny.
Wymieszaj szpinak z awokado, posyp pokruszoną fetą. Dodaj obraną i poszatkowaną cebulę (najlepiej czerwoną). Boczek pokrój w cienkie plasterki, wysmaż na chrupiąco. Orzechy zrumień na suchej patelni, posiekaj drobno.
Olej wymieszaj z posiekanym czosnkiem oraz resztą soku z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, wymieszaj. Posyp orzechami, obłóż chrupiącym boczkiem.
porcja – 280 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety