Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z fetą, szpinakiem i awokado"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Liście szpinaku przebierz, odetnij końcówki. Opłucz pod bieżącą wodą i starannie osusz. Awokado umyj, przekrój na pół, usuwając pestkę. Oddziel miąższ od skórki, pokrój w dużą kostkę. Skrop sokiem z połowy cytryny.
Wymieszaj szpinak z awokado, posyp pokruszoną fetą. Dodaj obraną i poszatkowaną cebulę (najlepiej czerwoną). Boczek pokrój w cienkie plasterki, wysmaż na chrupiąco. Orzechy zrumień na suchej patelni, posiekaj drobno.
Olej wymieszaj z posiekanym czosnkiem oraz resztą soku z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, wymieszaj. Posyp orzechami, obłóż chrupiącym boczkiem.
porcja – 280 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety