Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z grillowanym kurczakiem"
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Składniki
ok. 15 minut 1 porcja ok. 350 kcal
Liście szpinaku, rukolę oraz pozostałe sałaty opłucz, dobrze osusz, ew. porwij na mniejsze kawałki. Paprykę, pomidory i ogórek umyj, wytrzyj, pokrój w kosteczkę. Kurczaka potnij na spore kawałki. Orzechy drobno posiekaj. Przygotowane wymieszaj w salaterce.
Przygotuj sos musztardowy: oliwę utrzyj z musztardą (najlepiej sarepską). Domieszaj miód oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę posyp orzechami. Polej sosem musztardowym. Serwuj z pszennymi grzankami.
Przepis według: Katarzyny Marciniak-Morawskiej, Roberta Piaseckiego i Marcina StupkiŹródło: Tina