Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z grillowanym kurczakiem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
ok. 15 minut 1 porcja ok. 350 kcal
Liście szpinaku, rukolę oraz pozostałe sałaty opłucz, dobrze osusz, ew. porwij na mniejsze kawałki. Paprykę, pomidory i ogórek umyj, wytrzyj, pokrój w kosteczkę. Kurczaka potnij na spore kawałki. Orzechy drobno posiekaj. Przygotowane wymieszaj w salaterce.
Przygotuj sos musztardowy: oliwę utrzyj z musztardą (najlepiej sarepską). Domieszaj miód oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę posyp orzechami. Polej sosem musztardowym. Serwuj z pszennymi grzankami.
Przepis według: Katarzyny Marciniak-Morawskiej, Roberta Piaseckiego i Marcina StupkiŹródło: Tina