Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z grillowanym kurczakiem"
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 607
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27138
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 193
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 607
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3442
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27138
Składniki
ok. 15 minut 1 porcja ok. 350 kcal
Liście szpinaku, rukolę oraz pozostałe sałaty opłucz, dobrze osusz, ew. porwij na mniejsze kawałki. Paprykę, pomidory i ogórek umyj, wytrzyj, pokrój w kosteczkę. Kurczaka potnij na spore kawałki. Orzechy drobno posiekaj. Przygotowane wymieszaj w salaterce.
Przygotuj sos musztardowy: oliwę utrzyj z musztardą (najlepiej sarepską). Domieszaj miód oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę posyp orzechami. Polej sosem musztardowym. Serwuj z pszennymi grzankami.
Przepis według: Katarzyny Marciniak-Morawskiej, Roberta Piaseckiego i Marcina StupkiŹródło: Tina