Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kaszą, radicchio i śliwkami"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 212
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 142
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 212
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 142
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Składniki
Pęczak ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj dwie śliwki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Sałatę radicchio umyj i osusz. Pokrój na mniejsze części, przełóż do naczynia, polej oliwą i miodem, wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Połóż na nim radicchio. Piecz 12 minut. Suszone śliwki kalifornijskie pokrój w paski lub ćwiartki. Ser feta lub bundz pokrój lub pokrusz na małe kawałki.
Do misy przełóż ostudzony pęczak, dodaj podpieczoną sałatę radicchio, śliwki kalifornijskie, rukolę i pokrojoną fetę lub bundz. wymieszaj. Jeśli potrzeba, dodaj do smaku oliwę, miód, sól lub pieprz.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień