Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kaszą, radicchio i śliwkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Składniki
Pęczak ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj dwie śliwki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Sałatę radicchio umyj i osusz. Pokrój na mniejsze części, przełóż do naczynia, polej oliwą i miodem, wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Połóż na nim radicchio. Piecz 12 minut. Suszone śliwki kalifornijskie pokrój w paski lub ćwiartki. Ser feta lub bundz pokrój lub pokrusz na małe kawałki.
Do misy przełóż ostudzony pęczak, dodaj podpieczoną sałatę radicchio, śliwki kalifornijskie, rukolę i pokrojoną fetę lub bundz. wymieszaj. Jeśli potrzeba, dodaj do smaku oliwę, miód, sól lub pieprz.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień