Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z kwiatami i brie"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 454
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 97
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 132
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 454
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 97
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 132
Składniki
Chleb tostowy pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, zrumienić kostki chleba, zdjąć z patelni, wystudzić.
Sałatę i rukolę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Z oliwy, musztardy, soku z cytryny, solu i pieprzu ukręcić sos. Polać nią zieleninę, obsypać grzankami, dodać pokrojony ser i płatki kwiatów.
Goździki są jadalne. Ale nie tylko one. Możesz też użyć płatków bratka, fiołka, róży, nasturcji, stokrotki lub ogórecznika lekarskiego.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium