Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z łososiem, grejpfrutem i kolendrą"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 235
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 235
Składniki
Łososia myję, osuszam, nacieram solą i pieprzem. Gotuję na parze 10-13 minut. Zdejmuję skórę i studzę. Makaron gotuję w bulionie wg przepisu na opakowaniu.
Na kawałkach opłukanej i osuszonej sałaty układam przecięte na pół cząstki grejpfruta (część obieram ze skórki) i cząstki pomarańczy, a następnie kawałki łososia. Posypuję makaronem, pieprzem, kolendrą i żurawiną.
W miseczce przygotowuję sos. Polewam nim sałatkę tuż przed podaniem na stół.
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 4 porcje
<strong> Aneta Warowna z Parafianki</strong>Źródło: Kobieta i życie