Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pangą"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 145
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 145
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odstaw go w chłodne miejsce, aby przestygł.
Pangę rozmroź, pokrój w małą kostkę i ugotuj w garnku na parze razem z umytą i przebraną fasolką szparagową.
Cebulę obierz z łupin i posiekaj w półtalarki, a paprykę przepłucz i potnij w kosteczkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie wymieszaj w misce, a następnie zalej sosem przygotowanym z oleju połączonego ze świeżym sokiem cytrynowym, doprawionym solą i pieprzem.Źródło: Kurier TV