Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z soczewicą i ziołowymi roladkami z indyka"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Filet umyj, osusz i pokrój na 8 plasterków. Każdy ostrożnie rozbij pod kawałkiem folii spożyw czej tak, by nie podziurawić mięsa. Kotleciki oprósz solą i pieprzem.
Rozmaryn i tymianek opłucz, osusz. Igiełki rozmarynu poodrywaj od gałązek i drobno je posiekaj. Wymieszaj z listkami tymianku. Ziołami posyp kotleciki i zwiń roladki.
Przygotuj 8 kawałków folii aluminiowej. Błyszczącą stronę posmaruj olejem. Na tym ułóż roladki i każdą szczelnie zawiń. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 125 st. Piecz 60 min.
Soczewicę wsyp na sitko, opłucz dokładnie pod zimną wodą. Przesyp do garnka, zalej zimną wodą (powinno być jej dwa razy więcej niż soczewicy). Gotuj bez przykrycia na wolnym ogniu 15 min. Dodaj łyżeczkę soli pod koniec gotowania. Soczewicę odcedź.
4. Roszponkę opłucz, wymieszaj z posiekanymi dymkami oraz soczewicą. Z 2 łyżek oleju, soku jabłkowego, octu, miodu i musztardy zrób sos. Polej nim sałatkę. Rolad ki odwiń z folii, obsmaż na oleju. Pokrój w plastry, ułóż na sałatce.Źródło: Tina