Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z tortellini"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1087
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6264
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1087
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6264
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Przygotuj duży garnek. Wlej do niego 2-3 litry wody, wsyp pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia. Pierożki tortellini wrzuć na wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu (inny jest czas gotowania pierożków świeżych i suszonych).
Gdy pierożki będą się gotować, przygotuj pozostałe sałatki. Polędwicę sopocką pokrój w grube plasterki, a następnie każdy plasterek w kostkę. Puszkę kukurydzy odlej na sicie z zalewy. Przepłucz zimną wodą i pozostaw do całkowitego osączenia. Później kukurydzę przełóż do dużej salaterki, połącz z pokrojoną polędwicą sopocką.
Na tym samym sitku odlej ugotowane pierożki tortellini. Przelej je dokładnie zimną wodą, potrząsając sitem, a następnie pozostaw do całkowitego osączenia oraz ostudzenia.
Pory oczyść bardzo starannie, poodcinaj końcówki. Każdy por przekrój wzdłuż na 4 części, a potem drobno posiekaj. Wsyp do salaterki z polędwicą i kukurydzą, dodaj zimne tor tellini, wymieszaj.
Przygotuj sos z jogurtu naturalnego oraz majonezu. Dopraw go do smaku solą oraz białym pieprzem. Sos dodaj do sałatki, wymieszaj. Odstaw do schłodzenia.
Małgorzata Hert</strong>Źródło: Świat kobiety