Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z truskawkami i serem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 98
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
ok. 20 minut, 1 porcja ok. 380 kcal
Orzechy laskowe upraż, usuń skórkę, posiekaj. Jeśli używasz orzeszków piniowych, wystarczy je zrumienić na suchej patelni i grubo posiekać.
Szpinak przebierz, oczyść, listki opłucz i dokładnie osusz (najlepiej na ściereczce albo w specjalnej wirówce do sałaty). Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój na kawałki. Żółty ser grubo zetrzyj lub pokrój w kosteczkę, a ser pleśniowy – pokrusz. Wszystkie przygotowane wcześniej wymieszaj w miseczce.
Oliwę ubij z wodą oraz przyprawami. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Sałatkę polej winegretem tuż przed podaniem. Lekko przemieszaj.
Przepis według: Anny Orłowskiej, Joanny Zosowskiej, Moniki Zosowskiej, Jarosława Mierzejewskiego, Marcina PawłowskiegoŹródło: Tina