Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z wieprzowiną"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Składniki
Do przeciśniętego przez praskę czosnku dodaj 2 łyżeczki cukru, papryki, 2 łyżeczki soli oraz 1 łyżeczkę pieprzu, wymieszaj. Przyprawami natrzyj mięso. Przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin. Piecz pod przykryciem (folia aluminiowa lub pokrywka) przez 9-10 godzin w temp. 100°C. Co około 2 godziny odwracaj mięso na drugą stronę. Tuż po upieczeniu, jeszcze gorące mięso rozdrobnij widelcem na włókna.
Bób włóż do garnka, zalej zimną wodą, dodaj 1 łyżeczki cukru, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, dodaj 1-2 łyżeczki soli. Gotuj na średnim ogniu 15-20 min. Następnie przelej bardzo zimną wodą, osącz, a gdy wystygnie obierz z łupin. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny. Granat przekrój na pół. Wypukłą stroną łyżki uderzaj w łupinę aż wypadną z niego pestki.
Do miski włóż bób, pestki granatu oraz 1-1 i 1 szklanki rozdrobnionego mięsa, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem, polej dressingiem. Udekoruj listkami mięty.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 400 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie