Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z zieloną fasolką i mięsem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mięso posyp mieloną kolendrą i obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do piekarnika, dopiekaj 10-20 min w 160 st. Wyjmij, osól, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Mrożoną fasolkę wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półtwardo (10 minut). Odcedź na sicie, ostudź.
Paprykę oczyść, pokrój w krążki, a obrany burak w cienkie paseczki (sparz je wrzątkiem i ostudź). Liście sałaty opłucz, osusz, porozrywaj na kawałki. Warzywa wymieszaj.
Na sos wymieszaj resztę oleju z 2 łyżkami soku z limonki, 2 łyżkami octu, 3 łyżkami posiekanego koperku, łyżeczką musztardy i posiekaną cebulą. Dopraw solą. Polej sałatkę, obłóż plastrami wołowiny.
czas ok. 40 min; porcja – 300 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety