Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson w waflu, czyli rolada czekoladowa zawinięta w wafel. Prosty i pyszny deser, który przygotujesz z kilku składników, bez użycia piekarnika i miksera.
1 garnek 1 duża miska 1 miseczka miska minimum 500ml
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1034
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4211
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1034
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4211
Składniki
Masło, śmietanę, cukier, kakao- zagotuj. Mieszaj aby składniki się połączyły. Ostudź. Galaretkę i żelatynę zalej wrzątkiem, mieszaj aby dokładnie się rozpuściła. Ostudź. Herbatniki pokrusz na mniejsze kawałki. Masę i galaretkę wymieszaj w dużej misce, dodaj sok z cytryny i pokruszone herbatniki. Wymieszaj, wstaw do lodówki aby masa zgęstniała. Wafel- możesz: zamoczyć pod kranem/ pędzelkiem rozprowadzić wodę/ przełożyć mokrą ściereczka. Wybierz formę, która będzie dla ciebie najlepsza. Wafel ułóż na folii spożywczej. ⅓ masy wyłóż na mokry wafel, rozprowadź masę, następnie zwiń w roladę. Salceson zawiń w folię i wstaw do lodówki. Powtórz kroki z pozostałymi waflami. Przed podaniem posyp kakao.