Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu domowe lody z truskawkami, jagodami i pokruszonymi bezami. Idealne na panujące upały :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Połowę truskawek blendujemy na mus a pozostałe kroimy w kostkę. Bezy kruszymy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy. Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę. Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem. Smacznego :)