Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serduszko z profiterolkami"
Składniki
na spód zagnieć. Ciasto schładzaj 30 minut. Rozwałkuj, wytnij serce. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w 200 st. Profiterolki: zagotuj 250 ml wody z masłem. Na gotujący się płyn wsyp mąkę i szczyptę soli, mieszając gotuj, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Wystudź, zmiksuj z jajkami. Ciasto przełóż do szprycy. 2Blachę wyłóż pergaminem. Wyciśnij na nią porcje ciasta. Piecz 20 minut w 200 st. Nakłuj kulki wykałaczką, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Przełóż do szprycy z końcówką do nadziewania pączków. Wbij w każde ciastko i wciśnij krem. Kruche serce posmaruj konfiturą. Ułóż profiterolki. Udekoruj, np. siecią z karmelu.Źródło: Tina