Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam mini torciki w kształcie serduszka, torciki o różnych smakach, czekoladowe, śmietankowo - czekoladowe oraz śmietankowe. Torciki zrobiłam na powrót męża ze szpitala, po ciężkim wypadku samochodowym, spowodowanym przez pirata drogowego.
blaszka, papier do pieczenia, mikser, łyżka drewniana, miska, foremka serduszko,
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Biszkopt zrobiony według tego przepisu tylko w blaszce 24/40 cm. https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-biszkopt-ktory-zawsze-wychodzi,1938933,bozena1960.html Po upieczeniu z biszkoptu foremką wykrawam serduszka które przecinam na 2 części (na 2 mini blaty) które nasączam ponczem z wody , cytryny i cukru. Po nasączeniu spody z serduszek smaruje dżem z czarnej porzeczki lub kremem orzechowym typu Nutella , a następnie nakładam krem śmietankowy lub krem czekoladowy albo po prostu śmietankowy i czekoladowy. Nakładam drugą część torcika czyli górę, cały torcik smaruje kremem czekoladowym lub śmietankowym i dekoruje według uznania. Torciki wkładamy do lodówki w celu schłodzenia. Krem czekoladowy zrobiony według tego przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-pyszny-krem-czekoladowy,1930851,bozena1960.html Składniki na biszkopt zwiększyłam.
Torciki gotowe do podania.
Torciki przed dekoracją.
Przygotowanie serduszek.