Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serduszkowe muffinki"
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 152
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 152
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 200°C (180°C z termoobiegiem). Kostkę do pieczenia Kasia wraz z połamaną na kawałki gorzką czekoladą stopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać cukier i cukier waniliowy, wymieszać, aby się rozpuściły. Pojedynczo dodawać jajka, energicznie mieszając, aż powstanie jednolita masa. Na koniec dodać mąkę, sól i dobrze wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami (po 2 papilotki na każdą muffinkę). Napełnić je ciastem. Wstawić do piekarnika, piec ok. 20 minut.
W rondelku podgrzać wydrylowane wiśnie z cukrem, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Sok zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w 1 stołowej łyżce wody. Wystudzić.
Wyciąć nożem kształt serca w upieczonych i ostygniętych muffinkach. W wydrążone środki wlać schłodzony sok wiśniowy. Z papieru wyciąć serca o śr. 6 cm. Szablon ułożyć na muffince, posypać cukrem pudrem. Zdjąć papier. Serduszkowe muffinki gotowe!Źródło: Życie na gorąco