Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13120
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5347
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13120
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5347
Składniki
Do mąki dodaj żółtka, margarynę, pół szkl cukru i proszek do pieczenia.Zagnieć ciasto uformuj kulę owiń folią i włóż do lodówki na 30 min
Śmietanę wlej do miski, wsyp wiórki i wymieszaj. Dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Białka ubij z resztą cukru. Pianę wmieszaj do masy.
Wyjmij ciastko z lodówki. Ciasto podziel na 2 części, jedną rozwałkuj układając dno blaszki. Wylej na to masę śmietanową. Drugą cześć ciasta starkuj na tarce(grube oczka). Piecz 50-60 min w 190 stopniach. Smacznego!!!