Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Składniki
Do mąki dodaj żółtka, margarynę, pół szkl cukru i proszek do pieczenia.Zagnieć ciasto uformuj kulę owiń folią i włóż do lodówki na 30 min
Śmietanę wlej do miski, wsyp wiórki i wymieszaj. Dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Białka ubij z resztą cukru. Pianę wmieszaj do masy.
Wyjmij ciastko z lodówki. Ciasto podziel na 2 części, jedną rozwałkuj układając dno blaszki. Wylej na to masę śmietanową. Drugą cześć ciasta starkuj na tarce(grube oczka). Piecz 50-60 min w 190 stopniach. Smacznego!!!